archiefThe power of 1

The power of 1

Opgeruimde creativiteit bij KLEAN

Fragment uit blog voor dag van de duurzaamheid 2015

Kijk voor gehele blog https://plasticmadonna.com/nl/ik-circuleer/

In 2012 kreeg ik een puppy. En ik las het boek Plastic soep van Jesse Goossens. Tijdens het wandelen met mijn pup zag ik het zwerfafval opeens liggen. Daarover schreef ik een gedichtje:

’t is sinds dit voorjaar dat ik beschik
over een serieuze plastic-tic
tik-tik de bom sloeg in
oud nieuws kwam binnen
wat kan ik tegen die plastic soep beginnen ?

Heel inspirerend vind ik de wijze waarop Peter zijn kunstenaarschap inzet voor de oplossing van een groot maatschappelijk probleem : plastic soep in de voedselketen, schadelijk voor mens en dier. De Wereld van Zwerfvuil is prachtig, en tegelijkertijd is de boodschap enorm ernstig, in enkele generaties ‚plastificeren’ we de aarde. Peter is ondergedoken tot de kern van de plastic soep, omdat daar ook de oplossing te vinden is. Wat ontstaat doordat veel mensen dagelijks bijna niets doen, maar niet niets, kan ook alleen zo worden opgelost. Met DWVZ en Plastic Madonna biedt KLEAN op vrolijk makende wijze de kans om bij te dragen aan een probleem dat zo groot is dat het je zou kunnen verlammen. Verdienste van KLEAN vind ik het creëren van verbindingen om een mondiaal probleem tot behapbare acties te maken, die nog leuk zijn ook. Dagelijks scoor ik tijdens het wandelen met mijn hond zwerfvuil, 2 tot 5 stuks, soms meer. De plastic flesjes zijn voor Plastic Madonna. En als ik iets opraap, dan weet ik dat ook in Amsterdam, Delft, Den Haag, Heerlen, Purmerend, Tilburg, en …….. mensen bukken om zwerfvuil te rapen om te voorkomen dat de plastic soep verder groeit. Soort onzichtbare band van opgeruimde creativiteit. Ik ben KLEAN.

Hartelijke groet, Liedewij

Scroll up