archiefSuperkrachten uit de natuur

Superkrachten uit de natuur

Interview voor Duurzaamheid.nl 

Duurzaamheid.nl is een initiatief van Anne-Marie Rakhorst. Het is een platform voor en door ondernemers, met als doel meer waardevolle en winstgevende oplossingen te creëren voor mensen, ondernemingen en de maatschappij.

Anne-Marie Rakhorst: “Deze tijd is ongelofelijk leuk en spannend. Als we op slimme manieren gebruikmaken van de technologie, de natuur en onze vindingrijkheid, dan ligt er een eindeloze stroom aan nieuwe oplossingen voor het bedrijfsleven en dus voor Nederland. Nieuwsgierige ondernemers hebben de sleutel in handen voor een duurzame toekomst. Laten we hier samen in optrekken.

In 2016 lanceerde Duurzaamheid.nl de campagne 17doelendiejedeelt.nl over de werelddoelen van de Verenigde Naties. In 17 korte films komen kinderen aan het woord die vertellen wat die sustainable development goals voor hen betekenen.

IKcircuLEER verwerkt de korte films van 17doelendiejedeelt.nl in VMBO-lessen over duurzame ondernemers die als motto hebben: ‘We werken lokaal, maar we denken globaal’. Hoe doen ze dat? En voor welke VN-werelddoelen werken zij aan een oplossing?

Met Duurzaamheid.nl deelt IKcircuLEER een missie om inspirerende praktijkverhalen van duurzame ondernemers uit te lichten en te versterken. Zij staan centraal bij de ‘cases’ op Duurzaamheid.nl en in de lesmodules van IKcircuLEER. Van deze wegbereiders in een nieuwe en circulaire economie valt zoveel te leren over de concrete positieve resultaten die zij boeken voor een duurzamere samenleving.

En daarom was Liedewij bijzonder blij met het vraaggesprek met Jalilia Essaïdi van Mestic, dat zij voor Duurzaamheid.nl mocht uitwerken tot een showcase, getiteld: ‘Superkrachten uit de natuur. Jalila Essaïdi maakt nieuwe materialen van mest’.

Wil je dit artikel lezen? Kijk dan op duurzaamheid.nl/artikel/showcase/superkrachten-uit-de-natuur

Scroll up