archiefLeren circuleren met de Plastic Soup Surfer

Leren circuleren met de Plastic Soup Surfer

Help jij IkCirculeer duurzaam onderwijs in de praktijk versterken?

Net als de Plastic Soup Surfer!

Precies een jaar geleden was de eerste lesmodule klaar getiteld ‘Op jacht met de Plastic Soup Surfer’. Inmiddels hebben zo’n 1600 exemplaren van deze lesmodules hun weg gevonden naar het onderwijsveld, o.a. via docententrainingen en aanvragen van proeflessen. Leerdoelen en opdrachten in de lesbrief met Merijn Tinga, alias de Plastic Soup Surfer, gaan over materialenkennis van kunststoffen. Is plastic fantastic? Of toch niet soms, wat zijn de voordelen en de gevaren? En waarom staan er recycle-codes op verpakkingen?

Met recht is Merijn een levende les in de lesmaterialen van IkCirculeer, want in het afgelopen jaar sinds het verschijnen van die eerste lesmodule, was hij supercreatief in zijn acties voor plastic vrije zeeën. Hij stak over naar Engeland op een nieuw zelfgebouwd surfboard, na een geslaagde crowdfunding actie voor de oversteek. Hij startte een petitie voor statiegeld op kleine flesjes die meer dan 56.000 keer werd ondertekend. Op 14 februari werd de petitie aan de Tweede Kamer aangeboden. En wat voor board zal Merijn deze zomer bouwen? In ‘Op jacht met de Plastic Soup Surfer’ werken leerlingen aan leerdoelen over plastic soep en de kenmerken van kunststoffen.

Inmiddels zijn er 6 lesmodules van IkCirculeer beschikbaar. En er staan er nog meer in de steigers. Om die te kunnen afronden, startten we een crowdfunding campagne via lovetofund.com/projecten/ikcirculeer

Help jij IkCirculeer duurzaam onderwijs in de praktijk versterken? 

Doneer dan via lovetofund.com/projecten/ikcirculeer en kies jouw beloning.

We zijn je zo dankbaar!

Scroll up