archiefKunstZinnig textiel: Haute couture van gerecyclede materialen

KunstZinnig textiel: Haute couture van gerecyclede materialen

Vanuit mijn vak wil ik een bijdrage leveren aan een duurzamere samenleving. Door jongeren inzicht te geven in de materialen die er zijn, en wat je ermee kunt doen, anders dan weggooien! Textiel is gewoon geworden, en weggooien vanzelfsprekend. Met KunstZinnig textiel onderzoek ik mogelijkheden om de groei van de afvalberg terug te dringen.

MBO-stagiaires in mijn mode- en maatwerkatelier KunstZinnig textiel begeleid ik bij het maken van haute couture. Maar dan van gerecyclede materialen. Het vraagt extra creativiteit van de studenten: iets nieuws ontwerpen op basis van wat er voor handen is.

Kwaliteit en vakmanschap staan voorop. Hergebruiken, herstellen, upcyclen, het vraagt om een nieuwe maakcultuur. Onder het label‘Hemmetjes & Haartjes’ bieden we haute couture voor kinderen aan, de naam van de maker staat in het etiket.

Het verhaal achter een product vertellen kan betrokkenheid vergroten. En bewustzijn over de afwegingen met het oog op duurzaamheid. Deze visie deel ik met Liedewij. De ambities van IkCirculeer om een praktische kennisbasis voor duurzaam denken te ontwikkelen voor het beroepsonderwijs, ondersteun ik daarom  van harte.

KunstZinnig textiel en IkCirculeer werken momenteel samen aan leermiddelen voor het VMBO over een ‘Een product maken van textiel’ voorzien van docententraining. Over leren circuleren.

MBO-stagiaires kunnen bovendien een duurzaamheidscertificaat behalen bij KunstZinnig textiel. Ook met de cursisten in de particuliere modevakschool die ik start, deel ik kennis en passie voor een duurzaam kleermakersvak (erkend diploma).

Geïnteresseerden nodig ik hierbij uit om contact op te nemen via info@kunstzinnigtextiel.nl

Scroll up