archiefEen groen verhaal vertellen

Een groen verhaal vertellen

Vandaag heeft onze crowdfunding campagne 100% behaald, dankzij het vertrouwen van 65 funders, super! Wat een bijzonder avontuur was dat, daarover is veel te berichten. Maar eerst terug naar het begin:

In 2014 tijdens het traject van ASN Bank Wereldprijs ontmoetten Liedewij en Yagmur elkaar, beiden initiatiefnemers van een start-up met duurzame missie. Yagmur startte aGreenstory, en haar bedrijf vormt het praktijkverhaal in de lesbrief van IKcircuLEER over het starten van een webshop. Als je Yagmur’s reflectie hier leest, dan snap je waarom.

Yagmur: ‘Wanneer we een belangrijk bericht willen overbrengen op anderen, lukt dat het best door het vertellen van het verhaal. IKcircuLEER laat case studies tot leven komen met beeld en geluid, op een manier die het inlevingsvermogen aanspreekt. Zo is een project, een initiatiefnemer, een doel ineens erg dichtbij. Leren over duurzaamheid begint bij het vermogen om de wereld door de ogen van anderen te zien. Anderen, die passievol een misie nastreven, of die machteloos zijn met weinig kans om hun eigen situatie te verbeteren.

Het gaat niet zozeer om een verantwoordelijkheidsgevoel, wie wil zich elk uur van de dag zorgen maken over alle grote wereldproblemen? In plaats daarvan creĆ«ren de lesbrieven een gevoel van aanpakken, doorzetten, samenwerken en innoveren. Dit zijn kwaliteiten die de toekomstige generaties meer dan nodig zullen hebben in het leven. De levende lessen laten op een inspirerende manier zien dat iedereen een verschil kan maken‘.

Veel dank Yagmur en aGreenstory.nl voor de support en samenwerking!

Tot 18 juli kun je nog helpen om lessen voor een duurzame circulaire economie in praktijk mogelijk te maken via lovetofund.com/projecten/ikcirculeer

Merci voor je aandacht!

Scroll up