archiefCo-creatie van leermiddelen

Co-creatie van leermiddelen

Jaarlijkse pijler en peiler voor IkCirculeer is het landelijke docentencongres van het platform vmbo Dienstverlening en Producten.

Eind mei 2014 presenteerden we daar voor het eerst de plannen voor lesmaterialen over duurzaam ondernemen aan vmbo-docenten. Mede dankzij de inspirerende verhalen van Rob de Vrind, Peter Smith en Erik Rozen, werden die plannen voor duurzame lesmaterialen enthousiast ontvangen door de docenten.

Begin juni 2015 kreeg dit een vervolg. Dit keer met 2 workshops op de landelijke congresdag van platform DenP, waar de we concept-leermiddelen konden tonen over ‘Afval=grondstof’ en over een ‘Webshop starten om je ecologische voetafdruk te verkleinen’. Daarbij vertelde Geanne van Arkel over de duurzame reis van wereldspeler Interface. En Yagmur Masmas vertelde over het bedrijf dat zij als scholier is gestart in duurzame school- en kantoorspullen aGreenstory.nl .Opnieuw enthousiaste respons van de docenten !

Dit najaar werken we de lesbrieven verder uit, aansluitend bij de vernieuwde vmbo exameneisen met duurzaamheid en MVO in de kern van de programma’s. In co-creatie met vmbo-docenten gaan we aan de slag om verder vorm en inhoud te geven aan de lesbrieven voor duurzaamheid.

En volgend jaar tijdens de landelijke conferentie van platform vmbo DenP…. ?┬áDan zullen we graag met trots de lesmaterialen presenteren aan docenten. Kunt u niet zolang wachten, laat het ons weten via info@ikcirculeer.nl

Ook als u het leuk vindt om bij de co-creatie betrokken te zijn, aarzel dan niet om te contacten via info@ikcirculeer.nl

Scroll up