Veelgestelde vragen
Bekijk hieronder de veelgestelde vragen over de inhoud en opbouw van de lesmaterialen, over docentencursussen en de handleiding bij de lessen. En natuurlijk de bestelinformatie. Klik op een vraag om het antwoord daarbij zichtbaar te maken.
Leerlingenmateriaal
Wat zijn levende lessen?
de lesmethode IKcircuLEER over duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarin belicht elke lesbrief een aspect van duurzaam ondernemen aan de hand van een praktijkverhaal.
Waaruit bestaat het leerlingmateriaal?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Sluiten de lessen van IkCirculeer aan bij eindtermen?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Waarom werkt IkCirculeer met RTTI?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Zijn de lessen digitaal en/of papier beschikbaar?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Welke duurzaamheidsthema's komen aan bod in de lessen?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Hoeveel lesuren omvat een lesbrief van IkCirculeer?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Welke lesbrieven zijn op dit moment beschikbaar?
Voor docenten
Kan ik een lesbrief van IkCirculeer inzien?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Waar vind ik de docentenhandleiding bij de lessen?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Waarom werkt IkCirculeer met een abonnement voor het lesaanbod?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Welke cursussen biedt IkCirculeer aan via bijscholingvmbo.nl?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Hoe kan ik me inschrijven voor een docentencursus in het bijscholingsprogramma?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Bestellen
Wat kosten de lessen van IkCirculeer?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Wanneer zijn de lessen van IkCirculeer digitaal beschikbaar?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Hoe kan ik de lessen van IkCirculeer bestellen?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Wat houdt een abonnement op de lessen van IkCirculeer in?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Hoe bestel ik een docentenhandleiding?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Hoe bestel ik de posters bij de lessen?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Kan ik gastlessen aanvragen ter introductie van een les?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.
Wat is de werkwijze zodra ik het bestelformulier heb verstuurd?
Een derde deel van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door wat we dagelijks eten. Die food-print biedt daarom kansen om de wereld elke dag een beetje beter te eten.
Wat is duurzamer eten? In deze lesbrief onderscheiden we 8 kenmerken. Op de kenniskaart staan ze op een rijtje, het meest impactvolle bovenaan: meer plantaardig en minder dierlijk eten. Via opdrachten onderzoeken leerlingen ook de duurzaamheid van hun boodschappen en van de kantine op school.