archiefCrowdfunding 103% geslaagd

Crowdfunding 103% geslaagd

Het is gelukt! Onze crowdfunding campagne voor duurzaam onderwijs is geslaagd, dankzij 66 funders. Zij doneerden € 9334,- dat is ruim 103% van het doelbedrag. Ook leverde de campagne fijne en verrassende spin-offs op in ontmoetingen en netwerk, waarmee we verder bouwen aan lessen voor een duurzame circulaire economie. Onvergetelijk, leuk en leerzaam was het zeker.

Met het bedrag kunnen we 3 nieuwe lessen over circulaire economie vormgeven, deze hebben als werktitels:

– Een school zonder afval. Kan dat? Introductie tot een circulaire economie

– E-waste: over de grondstoffen in je mobieltje

– Netwerken voor duurzame innovatie: over de levenscyclus van producten.

Dit najaar zullen deze nieuwe vmbo-lesbrieven op het thema afval=grondstof beschikbaar komen voor het onderwijs. Love to keep you posted!

En natuurlijk kijken we alweer verder, want ook het thema ‘Klimaat, energie en transport’, vraagt om inspirerende vmbo-lesmaterialen. De contouren daarvan zijn al geschetst in het format van IKcircuLEER, bijvoorbeeld:

– Welke lessen zijn er te leren van fietskoeriers, die de laatste mijl van steeds meer pakjes verzorgen?

– Wat dacht je van de groei en kwaliteiten van de hennepplant, een snelgroeiende CO2-opnemer, die van ’top tot wortel’ bruikbaar is in de bouw, mode, thee?

– Of wat is de geheime impact van onze levensstijl? De grootste effecten daarvan op ‘ruimteschip Aarde’ vinden vaak niet hier meteen plaats, maar ver weg of later. Daarom zijn ze toch niet minder belangrijk?

Ideeën om IKcircuLEER uit te bouwen tot een complete modulaire en toetsbare vmbo-lesmethode op basis van RTTI, blijven binnenstromen. Deze crowdFUNding maakt het mogelijk om de realisatie daarvan stappen dichterbij te brengen.

Speciale dank voor de bedrijven en organisaties die we bereid vonden om voor €250 een klas (of meer klassen) te sponsoren met lesmaterialen van IKcircuLEER: Iona Stichting, Provincie Overijssel, Duurzaamheid.nl, Het Groene Brein, Gemeente Zwolle, GoedemorgenMKB, Ligna, Waves of Change, VerdraaidGoed, SMO, Cycloon, Zalsman, Koninklijke Van der Wijhe. Dank ook aan Windesheim voor de gastvrije ontvangst tijdens de meeting met Jan Terlouw op 11 mei jl..

Op onze (spoedig) vernieuwde website ikcirculeer.nl zetten we hen graag in het zonnetje. Net als de 31 groepen/klassen die dankzij hun bijdrage met de lesmodules van IKcircuLEER aan de slag kunnen.

Scroll up